Su Arıtma Cihazlarının Faydaları Nelerdir?

Su arıtma cihazı sayesinde elde edilen suyun insan sağlığı üzerinde olumlu yönde faydaları bulunmaktadır. Bu faydaları 3 ana başlıkta inceleyebiliriz. 3'ünden en önemlisi insan sağlığıdır, Diğer ikisi ise ekonomi ve hayat kalitemizi konforumuzu yükseltmek olarak adlandırabiliriz.

 

Kaliteli su arıtma cihazı suyun içinde bulunan zararlı maddeleri arıtarak sizlere sağlıklı su içme imkânı sunar. Damacana sularının hangi şartlarda evlerimize geldiğini, içinde ki suyun ne kadar sağlıklı olduğundan emin olamadan, güneş ışığına maruz kalıp kalmadığını bilmeden ve içinde bulunduğu plastik şişenin içeriğinde yer alan kimyasal maddelerin sağlığımızı tehdit ettiğinin maalesef çoğumuz farkında değil. Bu yüzden su arıtma cihazlarının faydaları nelerdir? sorusunu sizin için derledik.

Su arıtma cihazı sayesinde sizler temiz su tüketmekle beraber birçok hastalıktan korunmakla birlikte daha zinde kalarak günü enerjik geçirebilirsiniz. Su arıtma cihazlarından elde edilen içilebilir suyun içinde daha düşük miktarda sodyum ve potasyum bulunduğundan yüksek tansiyon hastaları tarafından özellikle tercih edilme sebeplerinden biri. Arıtılmış su hücre emilimini kolaylaştırdığından böbreklerin ve bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlar. Arıtılmış su, diğer sulara göre kanda daha hızlı dolaşır; bu ise insan bedenine enerji vermekte ve yaşam kalitesini attırmaktadır. Yaşlılarda da da su tüketimi oldukça önemlidir. Olumsuz durumu en aza indirmek için ileri yaşta kişilerin su kaybı yaşamamaları ve böbreklerdeki sorunları en aza indirmeleri için bol su tüketmeleri gerekmektedir.

İleri Yaştaki Kişiler İçin Su Tüketimi yazımızdan yaşlıların arıtılmış su tüketmesi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Su Arıtma Cihazlarının Zararları Nelerdir?

 

Su arıtma cihazı almayı düşünen kişilerin merak ettiği sorulardan birisi ise Su Arıtma Cihazlarının Zararları Nelerdir? Su arıtma sonucunda elde edilen su en güvenilir ve sağlıklı içme suyudur. İçerisinde zararlı materyaller barındırmaz. (Nitrat, kurşun arsenik, asbest, cıva, vb.) Arıtılmış suda, damacana ve musluk sularına kıyasla çok az miktarda magnezyum ve kalsiyum iyonları bulunur bunun yanı sıra hastalık yapıcı mikro-organizmaları kesinlikle içermez. Damacana sularının aksine taze su özelliği ile bireylere lezzetli su içme imkânı vermekte ve sağlığımızın en büyük destekçisi görevini üstlenmektedir. Kısaca su arıtmanın zararları bulunmamaktadır.

Su Arıtma Cihazı Fiyatları

 

Birçok damacana su satan marka hakkında fiyatlarının çok yüksek olduğunu, damacanalarının kirli olduğunu ya da sürekli fiyat arttırma politikası uygulandığını duymuşsunuzdur. Kaliteli bir su arıtma cihazı sayesinde hem içtiğiniz suyun güvenilir olduğundan emin olabilir hem de ekonomik anlamda tasarruf edebilirsiniz.

En iyi su arıtım cihazları sizin için sağlıklı üretim yapan ve dayanıklılığı ile kalitesi iyi olan cihazdır. Bu yüzden su arıtma cihazı seçerken fiyatından çok yaptığı işlevlere bakmak sizlere sağlıklı suyu ayağınıza kadar getirmeye yetecektir. Fiyat sistemini belirleyen kriterler olarak filtreleri dayanma süreleri ,Cihazın modeli, sahip olduğu filtre sayısı dikkate alınan kriterlerdendir.

Sağlıklı ve kaliteli hizmet prensibini kendine vizyon edinmiş uzman su arıtma sistemlerimiz, su arıtma cihazlarının tasarım aşamasından başlayarak, satış ve satış sonrası hizmetlere varıncaya kadar olan süreçte, Hsc Arıtım olarak yılların verdiği deneyim ve profesyonellik ile tüketicilere en kaliteli hizmeti sağlamaktayız.