İşyeri İçin Su Arıtma Sistemleri


İşyerinde su arıtma cihazı kullanmak çalışanların su ihtiyaçlarını karşılamak için çok akıllıca bir çözümdür. Gün içinde sık sık su içme ihtiyacı duyan şirket çalışanları için ekonomik ve sağlıklı su sağlanmış olur. Özellikle ofislerde ve mağazalarda farklı çeşitlerde su arıtma cihazı kullanarak, su ihtiyacına bir çözüm bulunabilir.

 

İnsanlar çalıştıkları süre boyunca su içmek ve yemek gibi bazı ihtiyaçlar duyarlar. İş konsantrasyonunun düşmemesi ve yeterli verimliliğin sağlanması için bu ihtiyaçların gün içinde mutlaka karşılanması gerekir. Su içme ihtiyacı için hazır su kullanmak hiç de ekonomik bir çözüm olmayacaktır. Üstelik plastik şişelerdeki suların son derece sağlıksız olduğu artık bilinir. Dolayısıyla işyerleri arıtma cihazı alınmalı ve çalışanların içme suyu ihtiyacı bu şekilde karşılanmalıdır.  Suların arıtılma amacı; klorun tamamını ya da çoğunluğunu gidermek, zararlı kimyasalları ve asitleri uzaklaştırmak, suyun sertliğini gidermek ve suyu yumuşatmak, renk bulanıklığını ve kokusunu ortadan kaldırmaktır. İş yeri için su arıtma sistemleri tüm su ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

İşyeri Su Arıtımında kullanılan Sistemler Nelerdir?

 

İş yeri tipi su arıtma cihazlarında kullanılan dünyada birçok sistem ve farklı aşamaları vardır. 

• Ters ozmos
• Ultraviyole sistem
• Klor dozajlama
• Deiyonizasyon
• Su yumuşatma sistemleri
• Ultrafiltrasyon 

bunlardan başlıcalarıdır.

Su arıtmada en yaygın kullanılan yöntem ters ozmos sistemidir. Ters osmos Diğer bir adıyla Reverse Osmosis Sistemi. Dünyada su arıtımında en çok kullanılan yöntemdir. Ters osmos işlemi esnasında, basınca ihtiyaç duyulur ve bu basınç bir pompa vasıtası
ile sağlanır. Sudaki istenmeyen bileşikler yüksek basınç etkisi ile uzaklaştırılır. Çözünmüş olan organik ya da anorganik bileşiklerin geri kazanımı sağlanır. Ters ozmos sisteminde membranlardan faydalanılır. Membranlar su moleküllerini geçirirler ama istenmeyen diğer bileşiklerin geçmesine izin vermezler. Bu sistem sayesinde yüksek konsantrasyonda ki su arıtılarak daha düşük konsantrasyondaki su elde edilmiş olur.

İşyeri Tipi Su Arıtma Cihazları

 

İşyeri tipi su arıtma cihazları şebeke suyunu kullanarak son derece lezzetli, güvenli ve ekonomik içme suyunu hazırlar.


İşyerlerinde genel olarak personelin içme, çay ve yemek suyunu karşılamak için kullanılır. Gıda işletmelerinde yiyecek ve içecek hazırlarken kullanılan suyun kalitesi çok önemlidir ve bu yüzden ofis tipi su arıtma cihazları kullanılır. Son dönemlerde cafe ve restaurantların da ilk tercihi su arıtma cihazlarıdır. İşyeri tipi su arıtma cihazlarında
genel olarak reverse ozmosis sistem kullanılır. Bu sistem ile su kireç, bulanıklık, klor ve zararlı mikroorganizmalardan arındırılarak sağlıklı suya dönüştürülür. Kullanılacak amaca, kullanım kolaylığına, kapasiteye, yerden tasarrufa ve maliyete göre bir çok açıdan çeşitlendirilebilir. Piyasada her koşula uygun işyeri tipi su arıtma cihazı bulmak mümkündür.  Bu cihazlar yüksek akışlı olup tank gerektirmezler. Saatte 90 litre su arıtan cihazlardır. Kalsiyum, nitratlar, fosfatlar, ağır metal konsantrasyonlarında %95 azalma garanti ederler. Suyu, sağlığa zarar verebilecek kirlerden yarı geçirgen membran sayesinde arındırır. Terz ozmos sayesinde suda bulunan diğer bakteri, virüsler ve kirletici maddeler arıtılır. 

Suyun arıtılarak tüketilmesi ile ciddi bir tasarruf sağlanır. Yani damacana ile su satın almaya göre, su arıtma cihazı kullanmak çok daha kârlıdır. Özellikle fazla sayıda çalışanları olan işyerleri için su arıtma cihazı kullanmak daha ekonomik bir çözüm olacaktır. Hem sağlıklı hem de ekonomik bir cihaz olması sebebiyle evlerde ve işlerlerinde kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır.