Fabrika Su Arıtma Sistemleri

Fabrika su arıtma sistemleri, yüksek miktarda fabrika suyunu atık sulardan arındırmak amacıyla neredeyse her fabrikada bulunmaktadır. Bu sistemler ev tipi sistemlere göre daha yüksek kapasiteli olup, genellikle "Sanayi Tipi Su Arıtma Sistemleri" olarak da adlandırılmaktadır.

 

Fabrika su arıtma sistemleri özel iş yerleri olan insanlar için ithal ve imal edilen cihazlardan oluşmaktadır. Gerek özel tasarım gerek ise hazır sistemlerden faydalanılarak yapılmaktadır. Bu sistem genel olarak su tüketimi fazla olan yerlerde kullanılmaktadır. Bu su arıtma sistemleri, toplu konutlarda kullanılan sistemlere kıyasla daha yüksek kapasiteye sahiptirler.

Bu sistemde kullanılan cihazlar sanayi ve fabrika gibi yerlerde tercih edilmektedir. Ayrıca fabrika su arıtma cihazları sistemde kullanılacak suyun kapasitesi ve suyun kalitesine göre ayarlanabilir. Örneğin fabrika kuyu suyu arıtma sistemi olarak tasarlanmış bir cihaz ile şebeke suyu arıtma için tasarlanmış cihaz arasında farklılıklar olabilir. Çünkü su değerleri tasarım esnasında kullanılacak mineral yapısını ve işlerin otomatik işleyişinin malzemelerini değiştirebilir.

Evlerde iş yerlerinde fabrikalarda sanayilerde kullanılan sular atık hale dönüşmektedir. Çünkü kullandığımız sular mikroorganizma ve mikrop bakımından yoğundur. Ama doğal dağdan akan kaynak suları saf ve temizdir. Her zaman doğal dağdan akan sulara sahip olunamadığı için su arıtma sistemleri kullanılması zorunlu hale gelmiştir. Su arıtma sistemleri sayesinde suyun doğal yapısında bulunan mikrop ve zararlı organizmaları içme suyundan ayırarak içilebilir sular elde edilebilir.

Fabrika Su Arıtma Sisteminin Önemi

 

Üretim yapan fabrikalarda su olmazsa olmazdır. Bu durum üretim kalitesini ve bu sistemde çalışacak makinaların performansını bile etkilemektedir. Bundan dolayı içme suyunu arıtan su arıtma sistemlerinin büyük çaplı olanı fabrika su arıtma sistemleri olarak kullanılmaktadır. Fabrikanın faaliyet alanına göre su arıtma sisteminde suyun arıtılması farklılık gösterebilir. Faaliyet alanına göre su arıtma sistemi kurulur. Su kaynaklarının azaldığı ve suyu daha dikkatli kullanmamız gereken bu günlerde fabrika su arıtma sistemleri devreye girer. Bu sistemle beraber şebekeden gelen suyun arıtılmasında kullanılan su arıtma sistemleri ve kullanılan suyun arıtılıp tekrar kullanılmasını sağlayan arıtma sistemleri olarak sınıflandırılır.

Fabrika Su Arıtma Sistemleri Hangi Sektörlerde Kullanılır?

 

Gıda üretimi yapan sektörler ve tekstil sektörleri başta olmak üzere birçok sektörlerde kullanılmaktadır.

Fabrikada çalışan, içme suyu olarak kullandığı suyun arıtılmasının yanında fabrikanın üretimi sırasında kullanılan suyunda arıtılmış olması gerekmektedir.  Fabrikalarda üretimde kullanılan suyun kalitesi oldukça önemlidir. Fabrika su arıtma sistemi üretimde kullanılan suyun iyi arıtılmış olmaması üretim yapan makinelerin çabuk bozulmasına ve üretimin aksamasına yol açar. Yani hem sağlık açısından hem de maliyet açısından fabrika su arıtma sistemleri yarar sağlar.