Kafeler İçin Su Arıtma Sistemleri

 

Su; tortuyu, kimyasalları, suyun tadını ve kokusunu etkileyen her çeşit yabancı maddeyi içerebilir. Bu sebeple su arıtma sistemlerinden faydalanmak gerekiyor. Bu sistemler sayesinde daha sağlıklı ve temiz bir suya sahip olunur.

 

Musluk suyunun arıtılarak içilebilir hale getirilmesi için su arıtma cihazları başta kafe olmak üzere, özellikle hazır içme suyu için çok fazla para harcayan bir işletmeyseniz pek çok büyük ve orta ölçekli işletme için karlı bir çözüm sunmaktadır. Aktif olarak kullanılacak olan su arıtma sistemi, endüstriyel modelin endüstriyel alandaki ihtiyacını en iyi biçimde karşılamaktadır.

Evsel ve endüstriyel su arıtma sistemleri arasındaki en büyük fark, depolama alanında sağlamış olduğu kapasitedir. Hane halkının arıtılmış suya olan talebi, kafe gibi işletmelerin arıtılmış su talebinden daha azdır. Bu sebeple evsel kullanım için üretilen endüstriyel modeller sektörün gerektirdiği performansı gösterememiştir. Bu sebeple orta-büyük ölçekli bir işletme sahibiyseniz, ihtiyaç duyduğunuz kapasiteye dikkat etmelisiniz.

İşletmeniz için dikkate alınacak bazı bilgiler;

Sıcak İçecekler İçin;

Su; çay ve kahvenin tat ve aromasında önemli belirleyici bir unsurdur. Çay ve kahvenin yaklaşık %99'u su olmakla birlikte, su arıtma cihazları, filtrasyon ve ters ozmos sistemleri, musluk suyunun mineral yapısının dengesini korumak ve sudaki kirleticileri %95 ile %99 arasında arındırmak için size özel çözümler sunarak kahvenin aromasını hissetmenizi sağlar.

Soğuk İçecekler İçin;

Soğuk içecek servisinizde temiz ve daha sağlıklı su üreten ve kirletici içermeyen bir sistem, içecek kalitesinin devamlılığını, minimum bakım ve düşük arıza oranını sağlayabildiği için işletme karlılığınızı arttırmanızda büyük katkı sağlayacaktır.

Peki Endüstriyel Su Arıtma Sistemleri Nasıl Çalışır?

Musluk suyunu korumak için soğutma kulesi ekipmanları veya kaynak suyu Atık su arıtma sistemi, üretim suyunu aktif olarak kullanır veya arıtma tesisine deşarj edilen suyu atık suya dönüştürür. Suyun kalitesine ve istenilen performansa bağlı şekilde endüstriyel alanda kullanılacak olan su arıtma cihazlarının çalışma şartları farklılık göstermektedir. Temel çalışma prensibi, evde kullanılacak olan su arıtma sistemi gibi belirli filtreleme metotları ile suyun istenen kaliteye ulaşmasını sağlamaktır.

Ön filtrasyon sistemi, Ters Ozmos sistemleri, UV sistemleri, ultrafiltrasyon veya dozajlama sistemleri bütünüyle firmanıza uygun şekilde hazırlanır.

Dezenfeksiyon işlemi sırasında bu sistemler uygun filtreler ile birlikte kullanılmalıdır. Su arıtma sistemi, işletmenizdeki müşterilerin temiz su elde etmelerine veya sıcak ve soğuk içeceklerin aromasını tatmalarına etkili bir şekilde yardımcı olabilir.

Su Filtrasyon Sistemi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

 

 Su Arıtma Sistemleri tasarruf etmek isteyen işletmeler, restoranlar ve cafeler için mükemmel bir çözüm yoludur.

Su arıtma konusu, bilim ve teknolojiden ayrı düşünülemez. Bunun için de uzmanlık ve deneyim gerektirir. Su arıtma sistemleri konusunda Hsc arıtım olarak sizlere, ISO ve diğer mesleki sertifikalara sahip ve tecrübeli mühendis kadrosu ile güvenilir, kaliteli hizmet vermekteyiz.