Kuyu Suyu Arıtma Sistemleri

Kuyular doğal su kaynaklarından biridir. Yeraltında endüstriyel ve evsel uygulamalar için kullanılırlar.

 

Su kalitesi kuyunun durumuna ve bulunduğu yere göre değişir. Yağış suları ve yapay kirlenme kuyu sularına zarar verir. Tarımda kullanılan ilaçlar ve gübreler, endüstriyel atıklar, evsel atık suları yeraltı sularının kalitesini düşürür. Kuyu suyu arıtma işlemi tüm bu olumsuzlukları kirletici maddelerden kurtarır.

Kuyu Suyu Nasıl Arıtılır?

 

Kuyu sularında ciddi oranda kireç bulunmaktadır. Bu durum haliyle sert su oluşumuna davetiye çıkarır. Ancak kuyu suyu arıtma sistemleri kullanarak gerek işletmelerde gerekse evlerde temiz suya ulaşılabilir. Ayrıca ev tesisatlarında, kazanlarda ya da işletmelerde kireçli su kullanımı, korozyona neden olur ve bu durum cihazların arızalanmasını beraberinde getirir. Kuyu sularındaki kirecin arıtılması amacıyla sistemlerimizde otomatik yumuşatma özelliği bulunduğundan sorunsuz olarak arıtma tamamlanmaktadır.

Su içinde bulunan ve istenmeyen kimyasallar; insan sağlığı için tehdit barındırmaktadır. Bunun için insan kullanımına sunulmadan önce çeşitli işlemlerden geçmesi gerekir. Filtreleme, çökeltme ve damıtma gibi fiziksel işlemlerden geçtikten sonra yavaş kum filtreleri, ve biyolojik aktif karbon işlemleri yapılarak bekletilir. Ardından da floküsyon ve klorlama işlemleri (kimyasal ayrıştırma işlemi) yapılır. Son olarak da ultraviyole cihazı ışınları ile radyasyon oranı azaltılır. Bu işlemlerin tamamı eksiksiz ve kaliteli yapıldıktan sonra süspansiyonu parçacıklar, parazitler, yosun, virüs ve mantar kapsamındaki sağlık açısından olumsuz etki yaratan maddeler ayrılmış olur.

 

Kuyu Suyu Arıtmanın Önemi Nedir?

 

Kuyu arıtmanın en önemli sebebi yer altından çıkan suların temizliği konusundaki soru işaretleridir.

Elbette temiz olmayan su sağlıksız ve tehlikelidir. Ancak bunun yanında kötü koku sebebiyle sadece içme suyu olarak kullanımı zor değil aynı zamanda her alanda kullanımı tehlikelidir. Ciltte veya iç organlarda hasar bırakabilir, daha büyük sorunlara yol açabilir. Ancak arıtılan su gönül rahatlığıyla her alanda kullanılabilir. Arıtılan su ile sulanan toprakta daha verimli tarım yapılabilir, yıkanan eşyalar daha temiz olurken aynı zamanda cilt veya iç organlardaki hasarlar minimum seviyeye indirilmiş olur. Büyük işletmeler için kullandıkça daha kazançlı hale gelen sistem zamanla bütçenize ana parasından daha büyük katkı sağlayabilir.